четвртак, 07. јул 2016.

Постање 11:10-32Ово је племе Симово: беше Симу сто година, кад роди Арфаксада, друге године после потопа. А родив Арфаксада поживе Сим пет стотина година, рађајући синове и кћери.
А Арфаксад поживе тридесет и пет година, и роди Салу; a родив Салу поживе Арфаксад четири стотине и три године, рађајући синове и кћери.
А Сала поживе тридесет година, и роди Евера; a родив Евера поживе Сала четири стотине и три године, рађајући синове и кћери.
А Евер поживе тридесет и четири године, и роди Фалека; a родив Фалека поживе Евер четири стотине и тридесет година, рађајући синове и кћери.
А Фалек поживе тридесет година, и роди Рагава; a родив Рагава поживе Фалек двеста и девет година, рађајући синове и кћери.
А Рагав поживе тридесет и две године, и роди Серуха; a родив Серуха поживе Рагав двеста и седам година, рађајући синове и кћери.
А Серух поживе тридесет година, и роди Нахора; a родив Нахора поживе Серух двеста година, рађајући синове и кћери.
А Нахор поживе двадесет и девет година, и роди Тару; a родив Тару поживе Нахор сто и деветнаест година, рађајући синове и кћери.
А Тара поживе седамдесет година, и роди Аврама, Нахора и Арана.
А ово је племе Тарино: Тара роди Аврама, Нахора и Арана; а Аран роди Лота. 
И умре Аран пре Таре оца свог на постојбини својој, у Уру халдејском. И ожени се Аврам и Нахор, и жени Аврамовој беше име Сара а жени Нахоровој име Мелха, кћи Арама оца Мелхе и Јесхе.
А Сара беше нероткиња, и не имаше порода.
И узе Тара сина свог Аврама и Лота сина Ароновог, унука свог, и Сару снаху своју, жену Аврама сина свог; и пођоше заједно из Ура халдејског да иду у земљу хананску, и дођоше до Харана, и онде се настанише.
И поживе Тара свега двеста и пет година; и умре Тара у Харану.

Претходни стих   Постање 11   Следећи стих

Moжете нам помоћи да илуструјемо целу Библију са само $1 месечно!

Нема коментара:

Постави коментар